Hovězí steak v omáčce z pepře
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 200 g Kapusta růžičková
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Libeček
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 20 g Tymián čerstvý
- 4 krajíc Chléb toastový
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 0.5 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 2 ks Mrkev kořen
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Hořčice estragonová
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 202 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 123.5 mg
- Draslík 1215.1 mg
- Vláknina 24896.8 mg
- Vitamín A 24896.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme maso. Naklepeme ho pěstí, zasypeme pepřem drceným nahrubo. Potřeme olejem a přidáme libeček, tymián a petrželovou nať. Uložíme do chladničky, kde necháme hodinu marinovat.
-
2
Zeleninu, tedy mrkev, fazolky, růžičkovou kapustu, lilek, polovinu cukety, zelenou a červenou papriku rozkrájíme na menší kousky. Vložíme na plech a v troubě upečeme. Jakmile je zelenina skoro dopečená, vložíme k ní máslo, nasekaný česnek a bylinky a posolíme.
-
3
Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Přidáme k němu zelený pepř, plnotučnou i estragonovou hořčici a smetanu. K rozmixování omáčky dohladka použijeme tyčový mixér.
-
4
Vyndáme marinované maso z chladničky a počkáme, dokud se neprohřeje na pokojovou teplotu. Pak ho na oleji prudce opečeme. Odložíme z plotny a počkáme, dokud nezchladne a šťávy se nesmísí. Pak ho posolíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenou zeleninovou přílohou.