Vepřový řízek pernštýnský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1497 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 151.2 mg
- Draslík 328.3 mg
- Vláknina 921 mg
- Vitamín A 921 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.
-
2
Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.
-
3
V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.
-
4
Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.