Vepřový řízek pernštýnský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 750 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Šunka lázeňská
  • 200 g Vejce slepičí
  • 100 g Cibule
  • 20 g Okurky nakládané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1497 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 151.2 mg
  • Draslík 328.3 mg
  • Vláknina 921 mg
  • Vitamín A 921 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 2

    Řízky po obou stranách rychle opečeme v rozehřátém tuku a vyjmeme.

  • 3

    V pánvi od opékání krátce osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou lázeňskou šunku, jemně nakrájenou cibuli, okurky a na plátky krájené sterilované žampiony. Směs osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Necháme srazit na mírném ohni.

  • 4

    Při podávání dáme na každý plátek masa dávku této směsi.

Komentáře k receptu