Jelení závitky plněné zeleninou
Suroviny
- 1000 g Jelení kýta
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Celer bulvový
- 50 g Slanina vepřová
- 120 g Cibule
- 120 g Hořčice
- 12 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 2 g Jalovec
- 2 g Nové koření mleté
- 2 g Kmín mletý
- 2 g Česnek sušený
- 600 g Brambory vařené
- 500 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 56 g
- Sodík 2114 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 153.8 mg
- Draslík 1138.7 mg
- Vláknina 7128.3 mg
- Vitamín A 7128.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z odblaněné a očištěné jelení kýty nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hořčicí, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, mrkví a celerem. Zeleninovou směs se slaninou rovnoměrně rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, sádlo, okořeníme mletým jalovcem, mletým novým kořením, kmínem, sušeným česnekem, podlijeme troškou vývaru a pekáček vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání vývarem do měkka.
-
2
Upečené závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.