Kančí maso na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 600 g Kančí maso
  • 300 g Chléb celozrnný žitný
  • 200 g Ledviny - průměr
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 4 g Zázvor mletý
  • 2 g Jalovec
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Kančí játra
  • 150 ml Víno červené
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1686 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 304.5 mg
  • Draslík 488.3 mg
  • Vláknina 11625 mg
  • Vitamín A 11625 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.

  • 3

    Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu