Kančí maso na slanině
Suroviny
- 400 g Cibule
- 600 g Kančí maso
- 300 g Chléb celozrnný žitný
- 200 g Ledviny - průměr
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Kmín celý
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 4 g Zázvor mletý
- 2 g Jalovec
- 20 g Paprika mletá sladká
- 200 g Kančí játra
- 150 ml Víno červené
- 800 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1686 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 304.5 mg
- Draslík 488.3 mg
- Vláknina 11625 mg
- Vitamín A 11625 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.
-
3
Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.