Jablečný koláč se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Jablka
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1826 kcal
  • Sacharidy 290 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 289 g
  • Cholesterol 454.2 mg
  • Draslík 544.8 mg
  • Vláknina 16900 mg
  • Vitamín A 16900 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s máslem, cukrem a žloutkem.

  • 2

    Těsto rozložíme do dortové nebo koláčové formy a zdvihneme okraj. Jablka oloupeme, rozkrájíme a podusíme s vínem a cukrem dle chuti, nesmí se rozvařit!

  • 3

    Zchlazená jablka dáme na koláč, pokryjeme tuhým sněhem z bílků a moučkového cukru.

  • 4

    Zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu