Bažant se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1322 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 187.7 mg
- Draslík 853.2 mg
- Vláknina 3692 mg
- Vitamín A 3692 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.
-
2
Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.