Bažant s játrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 600 g Bramborová kaše
  • 25 g Hořčice
  • 100 g Játra vepřová
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko polotučné
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Šunka dušená
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Strouhanka
  • 1 g Muškátový květ
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1269 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 308.4 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 4255.7 mg
  • Vitamín A 4255.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra odblaníme a spolu se šunkou umeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do misky, přidáme kostičky slaniny, strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a důkladně promícháme. Očištěného a vykuchaného bažanta naplníme játrovou nádivkou, zašijeme, potřeme hořčicí, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, osolíme, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení poléváme bažanta vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Bažanta naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu