Bažant s játrovou nádivkou
Suroviny
- 1200 g Bažant obecný
- 600 g Bramborová kaše
- 25 g Hořčice
- 100 g Játra vepřová
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Mléko polotučné
- 50 g Slanina vepřová
- 50 g Šunka dušená
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Strouhanka
- 1 g Muškátový květ
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1269 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 308.4 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 4255.7 mg
- Vitamín A 4255.7 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra odblaníme a spolu se šunkou umeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do misky, přidáme kostičky slaniny, strouhanku namočenou v mléce, vejce, prolisovaný česnek, muškátový květ, sůl, pepř a důkladně promícháme. Očištěného a vykuchaného bažanta naplníme játrovou nádivkou, zašijeme, potřeme hořčicí, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, osolíme, podlijeme troškou vody a dáme do trouby péct. V průběhu pečení poléváme bažanta vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Bažanta naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.