Bažant s vepřovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 600 g Brambory vařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Šunka dušená
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 70 g Strouhanka
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1360 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 277.3 mg
  • Draslík 986.3 mg
  • Vláknina 4736.7 mg
  • Vitamín A 4736.7 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem.

  • 2

    Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu