Bažant s vepřovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1360 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 277.3 mg
- Draslík 986.3 mg
- Vláknina 4736.7 mg
- Vitamín A 4736.7 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku nakrájíme na drobné kostičky, nasypeme do misky, přidáme vepřové mleté maso, vejce, strouhanku namočenou v mléce, sůl, pepř a důkladně promícháme. Touto nádivkou naplníme očištěného a vykuchaného bažanta, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, kostičky slaniny, osolíme a dáme do trouby péct. Pečeme přibližně hodinu. Během pečené bažanta podléváme vodou podle potřeby a poléváme vypečeným tukem.
-
2
Upečeného bažanta naporcujeme a podáváme s vařeným bramborem.