Zajíc pečený na másle s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb konzumní
  • 120 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Okurky nakládané
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 2 g Hřebíček
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 1200 g Zaječí maso
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1413 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 188.7 mg
  • Draslík 1476.5 mg
  • Vláknina 4087.3 mg
  • Vitamín A 4087.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.

  • 2

    Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.

  • 3

    Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu