Zaječí závitky na pivě
Suroviny
- 200 g Bramborová kaše
- 30 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 30 g Slanina vepřová
- 70 g Sýr krémový
- 50 g Šunka dušená
- 4 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Žampiony čerstvé
- 1 g Bobkový list
- 1 g Nové koření celé
- 1 g Jalovec
- 1 g Pepř černý celý
- 300 g Zaječí kýta
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1474 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 286.4 mg
- Draslík 1024.9 mg
- Vláknina 4984.1 mg
- Vitamín A 4984.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa ze zaječí zadní kýty naklepeme, cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na drobné kostičky, žampiony na plátky, slaninu na nudličky.
-
2
V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme kousek másla, přisypeme cibuli, žampiony, šunku a orestujeme. Přidáme tavený sýr, vejce a na mírném ohni stále mícháme, až se sýr zcela rozteče. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a touto směsí potřeme plátky masa. Zabalíme do závitků, spíchneme párátky, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme pivem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, bobkový list a špetku chilli koření. Pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi půl hodiny.
-
3
Upečené závitky podáváme s bramborovou kaší.