Plněné brambory s brynzou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Sýr Brynza
  • 200 g Sýr Čedar - tavený
  • 20 ml Medovina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 plátek Chléb slunečnicový
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Chřest zelený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 22.4 mg
  • Draslík 474.8 mg
  • Vláknina 5328.4 mg
  • Vitamín A 5328.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a solí a uvaříme je ve slupce doměkka. Vaříme je asi 20 minut.

  • 2

    Do druhého hrnce si dáme vařit vodu s lžičkou soli, citronovou šťávou a cukrem. Očistíme a omyjeme zelený chřest, spodní tvrdou část odřežeme. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme ho přibližně 6 - 8 minut. Potom ho sítem vyjmeme, necháme okapat a pokrájíme ho na menší dílky. Kerblík a kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Uvařené brambory slijeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou horkou dužinu promícháme v misce s brynzou a koprem. V pánvi si rozpustíme máslo, na něm krátce podusíme chřest, který promícháme s kerblíkem a medovinou. Slunečnicový chléb rozdrobíme do misky a promícháme s olejem.

  • 4

    Brambory naplníme bramborovou dužinou s brynzou, na ně dáme chřest, na chřest malou vrstvu chleba s olejem a posypeme nastrouhaným čedarem, brambory dáme na plech a zapečeme je v předem vyhřáté troubě na 200°C. Pečeme asi 10 minut, jen do chvíle, než se roztopí sýr. Brambory servírujeme horké.

Komentáře k receptu