Kančí pečeně se zelím a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 16.9 mg
- Draslík 357.7 mg
- Vláknina 4264.3 mg
- Vitamín A 4264.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
-
2
Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.
-
3
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.