Kančí pečeně na česneku se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 900 g Kančí kýta
  • 180 g Anglická slanina
  • 480 g Knedlíky bramborové
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Ocet vinný
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 71.1 mg
  • Draslík 95.6 mg
  • Vláknina 545 mg
  • Vitamín A 545 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu vcelku odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme, druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme. Přiložíme maso, osolíme, opepříme, povrch polijeme trochou másla z pekáčku, potřeme prolisovaným česnekem, zbytek česneku dáme do pekáčku, zakápneme octem a dáme péct. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 2

    Upečené maso nakrájíme na plátky, vypečenou šťávu zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu