Kančí plátky zapečené se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 12 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 871.5 mg
- Vláknina 20946.7 mg
- Vitamín A 20946.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, houby nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Houby s jablky promícháme se zelím. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme polovinu zelné směsi, na ni vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a zakryjeme druhou polovinou zelné směsi. Pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pokud možno nepodléváme. Maso i zelí pustí dostatek šťávy.
-
2
Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem.