Bramborová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 53.3 g Kapusta hlávková
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 53.3 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 0.6 g Kmín celý
  • 0.6 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 40 g Petržel kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 238.1 mg
  • Vláknina 3795.9 mg
  • Vitamín A 3795.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku do růžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a po uvedení do varu vaříme nejméně 10 minut.

  • 3

    Do povařené polévky přidáme očištěnou, na kostičky nebo na nudličky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, kmín, mletý pepř, majoránku a část dávky soli a za občasného míchání uvaříme téměř doměkka.

  • 4

    Oloupané, na malé kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Spolu s třeným česnekem je přidáme do polévky a dovaříme je.

  • 5

    Uvařenou polévku nakonec dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu