Kančí roláda na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1304 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 469.1 mg
- Vláknina 6038.3 mg
- Vitamín A 6038.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, potřeme hořčicí, zavineme do rolády, povrch osolíme, opepříme a ovážeme provázkem. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. V pánvi rozehřejeme sádlo přisypeme slaninu s cibulí, osmažíme, roládu vložíme do pekáčku, přidáme slaninu s cibulí i se sádlem, podlijeme troškou vody, okořeníme celým pepřem, jalovcem, novým kořením, bobkovým listem a dáme do trouby péct. Podle potřeby podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
-
2
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem nebo bramborovým knedlíkem, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.