Kančí karbanátky
Suroviny
- 80 g Cibule
- 900 g Kančí maso
- 120 g Hořčice
- 300 g Chléb konzumní
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Majoránka
- 200 g Strouhanka
- 3.33 g Olej slunečnicový
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 126.9 mg
- Vláknina 3114.3 mg
- Vitamín A 3114.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí odřezky se slaninou umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, pokrájené houskynebo žemle namočíme v mléce a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, polovinu přidáme rovnou do mísy, druhou polovinu zpěníme na másle, poté přidáme k masu. Ovoníme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, z těsta tvarujeme karbanátky, které dlaní trochu rozmáčkneme, vložíme do pánve a zvolna smažíme po obou stranách do růžova. Karbanátky podáváme s chlebem a pikantní hořčicí.