Kančí žlázy s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1349 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 398.1 mg
- Draslík 393.5 mg
- Vláknina 5848 mg
- Vitamín A 5848 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nejlépe je nejdřív nakrájíme na tenčí plátky a blánu ostrým nožíkem odřízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, krátce osmahneme, přiložíme plátky žláz, zmírníme oheň, jakmile se žlázy osmahnou, osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme mletou paprikou a přidáme česnek. Smažíme ještě asi 10 minut. Nakonec přidáme rozklepnutá vejce, ovoníme majoránkou, rychle promícháme a když vejce ztuhnou, odstavíme.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.