Kančí žlázy s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Chléb konzumní
  • 60 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Majoránka
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 2 g Kmín drcený
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Kančí žlázy
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1349 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 398.1 mg
  • Draslík 393.5 mg
  • Vláknina 5848 mg
  • Vitamín A 5848 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí žlázy velmi důkladně odblaníme, nejlépe je nejdřív nakrájíme na tenčí plátky a blánu ostrým nožíkem odřízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, krátce osmahneme, přiložíme plátky žláz, zmírníme oheň, jakmile se žlázy osmahnou, osolíme, opepříme a okmínujeme, posypeme mletou paprikou a přidáme česnek. Smažíme ještě asi 10 minut. Nakonec přidáme rozklepnutá vejce, ovoníme majoránkou, rychle promícháme a když vejce ztuhnou, odstavíme.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu