Srnčí kýta se zeleninou
Suroviny
- 150 g Cibule
- 80 g Pórek
- 1000 g Srnčí kýta
- 150 g Žampiony - sterilované
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 30 g Houby sušené
- 80 g Zelí hlávkové bílé
- 2 g Nové koření mleté
- 1 g Bobkový list
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Zázvor mletý
- 2 g Jalovec
- 15 g Feferony
- 1 g Šalvěj sušená
- 5 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika červená
- 70 g Solamyl
- 150 g Olej slunečnicový
- 1 g Oregano sušené
- 600 g Hranolky
- 30 ml Omáčka sójová
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 100 ml Kečup
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1318 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 722.8 mg
- Vláknina 6755 mg
- Vitamín A 6755 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
-
2
Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.
-
3
Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.
-
4
Podáváme se smaženými hranolkami.