Srnčí ragú se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 80 g Cibule
- 600 g Knedlík kynutý
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Mrkev kořen
- 100 g Slanina vepřová
- 1000 g Srnčí kýta
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Nové koření celé
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Jalovec
- 60 g Petržel kořen
- 40 g Kečup
- 100 ml Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 50 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 183.3 mg
- Vláknina 5556 mg
- Vitamín A 5556 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso z kýty nakrájíme na kostičky, slaninu bez kůže na nudličky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, jalovec, nové koření a celý pepř v hmoždíři roztlučeme.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, kořenovou zeleninu, cibuli, zpěníme, přidáme maso, osolíme, okořeníme kořením z hmoždíře, přidáme tymián, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Posypeme moukou, přimícháme kečup, přilijeme červené víno a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.