Srnčí ragú s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Povidla švestková
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 160 g Perník
  • 250 ml Víno červené
  • 3 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 83.2 mg
  • Vláknina 5128 mg
  • Vitamín A 5128 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu