Biftek tatarský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 10 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 413.1 mg
- Draslík 419.2 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso velmi dobře omyjeme a uškrábeme nožem, abychom odstranili všechny blány. Poté je umeleme dvakrát strojkem anebo usekáme nožem na kaši.
-
2
Přidáme olej, sůl, vodu a pepř. Z takto namletého masa vytvoříme bochánky na skleněných mísách. Do bochánků uděláme doprostřed důlky, do nichž vložíme po syrovém žloutku. Okolo masa poskládáme kroužky cibule, trošku papriky mleté, pepře, hořčici.atd.
-
3
Biftek podáváme syrový.