Biftek tatarský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 413.1 mg
  • Draslík 419.2 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso velmi dobře omyjeme a uškrábeme nožem, abychom odstranili všechny blány. Poté je umeleme dvakrát strojkem anebo usekáme nožem na kaši.

  • 2

    Přidáme olej, sůl, vodu a pepř. Z takto namletého masa vytvoříme bochánky na skleněných mísách. Do bochánků uděláme doprostřed důlky, do nichž vložíme po syrovém žloutku. Okolo masa poskládáme kroužky cibule, trošku papriky mleté, pepře, hořčici.atd.

  • 3

    Biftek podáváme syrový.

Komentáře k receptu