Klasické bramboráky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 4 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 66.3 mg
- Draslík 815.2 mg
- Vláknina 9644.9 mg
- Vitamín A 9644.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastruháme na středně hruhém struhadle. Scedíme z nich vodu, přidáme mléko, mouku, vejce, prolisovaný česnek se solí, opepříme a dochutíme majoránkou. Vše dobře promícháme, těsto musí být polotuhé. Podle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme moukou.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme na něj těsto a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova.
-
3
Podáváme teplé.