Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 753.5 mg
  • Vláknina 4250.4 mg
  • Vitamín A 4250.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapané nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.

  • 3

    Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách prudce opečeme a vyjmeme je z pánve do mísy.

  • 5

    V pánvi na oleji po pečení masa podusíme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, mletý kmín, česnek se solí a majoránku. Vše podlijeme vývarem z Masoxu, promícháme a chvíli vaříme. Pak do pánve vrátíme roštěnky, zmírníme oheň a pomalu dusíme přikryté poklicí. Když začnou roštěnky měknout, přidáme do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Roštěnky během dušení obracíme, poléváme šťávou a případě potřeby podléváme masoxovým vývarem.

  • 6

    Když je maso měkké, ale šťáva je řídká, poprášíme ji moukou, zamícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout.

Komentáře k receptu