Roštěnky dušené s paprikou a rajčaty
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprika zelená
- 1 ks Masox
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 753.5 mg
- Vláknina 4250.4 mg
- Vitamín A 4250.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a okapané nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
3
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách prudce opečeme a vyjmeme je z pánve do mísy.
-
5
V pánvi na oleji po pečení masa podusíme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, mletý kmín, česnek se solí a majoránku. Vše podlijeme vývarem z Masoxu, promícháme a chvíli vaříme. Pak do pánve vrátíme roštěnky, zmírníme oheň a pomalu dusíme přikryté poklicí. Když začnou roštěnky měknout, přidáme do pánve nakrájenou papriku a rajčata. Roštěnky během dušení obracíme, poléváme šťávou a případě potřeby podléváme masoxovým vývarem.
-
6
Když je maso měkké, ale šťáva je řídká, poprášíme ji moukou, zamícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout.