Fazolová polévka svačinová
Suroviny
- 400 g Fazole bílé
- 100 ml Smetana sladká 12%
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vepřová žebra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z uzeného masa
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 11 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 84.9 mg
- Vláknina 1856.7 mg
- Vitamín A 1856.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.
-
2
Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.
-
3
Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.