Obložené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 547 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 30 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 336.9 mg
- Vláknina 50.3 mg
- Vitamín A 50.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku nakrájíme na větší plátky. Párky rozřízneme na 4 dílky, každý na obou koncích nařízneme do kříže, masox rozmícháme ve vodě a v hrnku necháme přejít varem.
-
2
Kysané zelí v hrnci převaříme, slijeme z něj vodu a dochutíme kmínem a solí.
-
3
Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích plátky masa nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
4
Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme plátky masa. Pak oheň zmírníme a pomalu pečeme. Když maso začne měknout, přidáme šunku a párky. Vše společně dopečeme do měkka.
-
5
Na talíře rozložíme teplé zelí, na ně pak položíme plátky opečeného masa, šunky a párek. Talíře uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
6
Do šťávy v pánvi přimícháme mouku a zahustíme ji. Pak přilijeme vývar z masoxu a necháme provařit.
-
7
K zelí a masu na talířích přiložíme houskové nebo bramborové knedlíky, přelijeme šťávou z pánve a podáváme.