Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 750 g Vepřová plec
  • 1 hrst Šalvěj sušená
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134.6 mg
  • Draslík 713 mg
  • Vláknina 197.3 mg
  • Vitamín A 197.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Masox rozmícháme v malém hrnku s vodou a necháme přejít varem.

  • 2

    Vepřovou plec na několika místech nařízneme a do řezů dáme proužky česneku. Plec vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru z Masoxu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a obracíme, aby se opeklo ze všech stran. Když je téměř měkké, vyjmeme ho z pekáče.

  • 3

    Do vypečené šťávy přidáme šalvěj a bílé víno, povaříme chvíli na prudkém ohni. Pak dáme zpět maso, pekáč vložíme opět do trouby a pečeme. Když je maso měkké, vyndáme ho, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.

  • 4

    Do šťávy v pekáči přidáme máslo a na ohni přimícháme mouku, kterou šťávu zahustíme. Potom vložíme zpět nakrájené maso a vše prohřejeme.

Komentáře k receptu