Noky z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 137.3 mg
- Draslík 654.4 mg
- Vláknina 2460 mg
- Vitamín A 2460 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, rozkrájíme na menší kousky a dvakrát je umeleme, aby bylo jemnější. Osolíme a smícháme s 1 vejcem a 1 žloutkem a přidáme jemně nasekanou petrželovou nať. Propracujeme a necháme 15 minut uležet.
-
2
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vkládáme do něj nočky vykrájené ze směsi lžičkou. Vaříme 15 minut.
-
3
Podáváme s dušenou zeleninou a s bramborovou kaší.