Jizerské řízky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 1417.8 mg
  • Vitamín A 1417.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme kečup s hořčicí, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky.

  • 2

    Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, řízky na něm krátce osmahneme do zlatova, poté oheň zmírníme, přilijeme část vína a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby doléváme víno.

  • 4

    Na talíře vsypeme nakrájenou cibuli, po krajích položíme proužky kapie. Na cibuli pokládáme usmažené horké řízky, potřeme je směsí kečupu a hořčice, ihned podáváme. Nejvhodnější přílohou jsou opákané brambory, které polijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu