Vepřové kotlety dušené s klobásou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Anglická slanina
  • 200 g Klobása uzená
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.3 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.2 l Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 109.9 mg
  • Draslík 677.4 mg
  • Vláknina 3997.4 mg
  • Vitamín A 3997.4 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno. Slaninu krájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Smetanu v misce rozmícháme s moukou.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté je z pánve vyjmeme.

  • 4

    Do tuku po smažení kotlet vložíme slaninu, na ní zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, podlijeme vínem, vrátíme kotlety zpět do pánve a přikryté dusíme. Po 5 minutách přidáme nakrájenou klobásu, přilijeme víno. Když kotlety začnou měknout, vsypeme do pánve pokrájenou papriku a rajčata. Kotlety během dušení několikrát obrátíme, podle potřeby přiléváme víno.

  • 5

    Až kotlety zcela změknou, opět je z pánve vyndáme. Směs v pánvi zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přivedeme k varu, odkryté vaříme za občasného míchání dalších přibližně 5 minut, než omáčka zhoustne. Následně vložíme zpět kotlety, vše prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu