Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 5 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 266.9 mg
- Draslík 160.5 mg
- Vláknina 4326.7 mg
- Vitamín A 4326.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí vodou vložíme očištěné a odblaněné vnitřnosti, osolíme, po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Vnitřnosti vyndáme, umeleme, přimícháme mouku, žloutek a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kostičky, vývar zahustíme světlou jíškou.
-
3
Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky, které v polévce zavařujeme asi 5 minut.
-
4
Polévku s knedlíčky rozlijeme do talířů a bohatě posypeme posekanou petrželkou.