Bramborová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 532.1 mg
  • Vláknina 6881.5 mg
  • Vitamín A 6881.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme oloupané brambory a rozmačkáme je.

  • 2

    Zpěníme na másle nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme rozšťouchané brambory a podlijeme vývarem.

  • 3

    Ochutíme omáčku octem, solí, cukrem a povaříme.

  • 4

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu