Pečená kachna se zelím a bramborem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Cukr krupice
  • 200 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1923 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1197.2 mg
  • Vláknina 21318.4 mg
  • Vitamín A 21318.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.

  • 2

    Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.

Komentáře k receptu