Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2330 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 659.8 mg
- Vláknina 5022.8 mg
- Vitamín A 5022.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme část bílého vína a vývaru. Přisypeme celý pepř, osolíme a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme víno a vývar.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
3
V druhé pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Zmírníme oheň, přilijeme obsah pánve s cibulí a kotlety dusíme přikryté doměkka. Podle potřeby podléváme vínem a vývarem, kotlety několikrát obrátíme.
-
4
Krátce před koncem dušení přidáme hořčici a najemno nakrájenou kyselou okurku. Omáčku můžeme před podáváním přecedit přes síto.