Vepřové kotlety s párkem a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Šunka dušená
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Párky jemné
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 4220 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 422.2 mg
  • Vláknina 8199.8 mg
  • Vitamín A 8199.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka.

  • 3

    Když začínají měknout, přidáme k nim plátky šunky a na poloviny rozkrojené párky, které jsme na koncích nařízli do kříže.

  • 4

    Upečené kotlety dáme na servírovací talíře, na každou položíme plátek opečené šunky a na ni párek. Přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme kyselou okurkou.

Komentáře k receptu