Vepřové kotlety s párkem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 24 g
- Sodík 4220 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 422.2 mg
- Vláknina 8199.8 mg
- Vitamín A 8199.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň a upečeme je doměkka.
-
3
Když začínají měknout, přidáme k nim plátky šunky a na poloviny rozkrojené párky, které jsme na koncích nařízli do kříže.
-
4
Upečené kotlety dáme na servírovací talíře, na každou položíme plátek opečené šunky a na ni párek. Přelijeme vypečenou šťávou a ozdobíme kyselou okurkou.