Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 5 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.2 l Víno bílé
  • 0.2 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 839.3 mg
  • Vláknina 6302.2 mg
  • Vitamín A 6302.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve.

  • 5

    Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar.

  • 6

    Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit.

Komentáře k receptu