Vepřové kotlety dušené se zelenou paprikou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 839.3 mg
- Vláknina 6302.2 mg
- Vitamín A 6302.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spařéme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, kotlety zprudka z obou stran osmahneme dozlatova a vyndáme je z pánve.
-
5
Na oleji v pánvi po kotletách osmahneme nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou a podlijeme nepatrným množstvím bílého vína, pak vložíme zpět do pánve kotlety. Přikryté dusíme a podle potřeby přiléváme víno a vývar.
-
6
Když kotlety začínají měknout, přidáme nakrájené papriky a rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud kotlety nejsou zcela měkké. Pak v odkryté pánvi necháme vypařit víno, zbytek šťávy zředíme vývarem a necháme krátce provařit.