Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 663.1 mg
- Vláknina 3389.8 mg
- Vitamín A 3389.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka.
-
4
V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
-
5
Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.