Jelení guláš zapečený s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Cibule
  • 300 g Chléb konzumní
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 2 g Tymián sušený
  • 4 g Jalovec
  • 3 g Kmín drcený
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Jelení maso
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1212 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 1464.9 mg
  • Vláknina 10656.7 mg
  • Vitamín A 10656.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme kousek sádla, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, obložíme cibuli, okořeníme mletým jalovcem, drceným kmínem, tymiánem, podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň hodinu. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vypečenou šťávu posypeme polohrubou moukou, promícháme. Vrátíme do pekáčku kostky masa, podle potřeby přilijeme vývar a ještě dvacet minut zapékáme.

  • 3

    Guláš vyndáme, rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu