Zaječí guláš s houbami
Suroviny
- 1000 g Zaječí maso
- 200 g Slanina vepřová
- 250 g Houby čerstvé
- 200 g Cibule
- 20 g Paprika mletá sladká
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý celý
- 3 g Tymián sušený
- 4 g Jalovec
- 2 g Saturejka
- 2 g Estragon
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 150 ml Víno červené
- 1200 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 68 g
- Sodík 1958 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 216.3 mg
- Draslík 1369 mg
- Vláknina 11938.3 mg
- Vitamín A 11938.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce.
-
2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s vařenými těstovinami.