Vejce zapékaná s chlebem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 515 mg
  • Draslík 245.5 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáčku rozehřejeme větší část tuku. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli a chléb nakrájený na hranolky.

  • 2

    Cibuli a chléb opečeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

  • 3

    Zapékáme v předehřáté troubě, až vejce ztuhnou a sýr vytvoří kůrku.

  • 4

    Před podáváním pokrm posypeme jemně nakrájenou pórkovou natí.

Komentáře k receptu