Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 60 g Sýr Eidam cihla 40%
- 120 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vepřové koleno uzené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1093 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 78 g
- Sodík 955 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 523.8 mg
- Draslík 639.1 mg
- Vláknina 8597 mg
- Vitamín A 8597 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.
-
3
Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova.