Hovězí roláda plněná sušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 100 g Houby sušené
  • 50 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí libové
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 11.2 mg
  • Draslík 1003.8 mg
  • Vláknina 7974.5 mg
  • Vitamín A 7974.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby necháme chvíli namáčet ve vlažné vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Naklepané plátky masa z vnější strany osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme jednu nadrobno nasekanou cibuli, houby a nakrájenou slaninu. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Vnitřní strany masa potřeme hořčicí a rozdělíme na ně houbovou směs. Stočíme do roládky a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmažíme rovnoměrně po všech stranách.

  • 4

    Druhou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, zakryjeme a dusíme cca 40 minut. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kečup. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu