Kančí guláš v rajčatové omáčce
Suroviny
- 200 g Cibule
- 900 g Kančí maso
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Rýže dušená
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 3 g Kmín drcený
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Paprika mletá sladká
- 100 g Olej rostlinný
- 80 g Protlak rajčatový
- 1200 ml Hovězí vývar základní
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1126 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 393 mg
- Vláknina 7976.3 mg
- Vitamín A 7976.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme česnek a vše krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřipalovalo.
-
3
Když maso začne měknout, šťávu vysmahneme na tuk, posypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, přilijeme vývar, ovoníme majoránkou a dodusíme.
-
4
Guláš s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.