Candát s ráčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Candát obecný
  • 300 g Salát hlávkový
  • 100 g Rak říční
  • 4 ml Olej stolní
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 181.5 mg
  • Vláknina 5453.3 mg
  • Vitamín A 5453.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme olej, sůl, pepř, hořčici a citronovou šťávu. Na talíř natrháme salát a vše pokapeme dresingem z misky.

  • 2

    Raka vložíme do vroucí vody a povaříme pět minut. Poté jej dáme na salát.

  • 3

    Na pánvi z každé strany pět minut osmažíme na 20ml oleje candátí filety. Poté je přiložíme k salátu na talíř. Vše nakonec pokapeme dresingem a podáváme s opečenou bagetou.

Komentáře k receptu