Kančí guláš s uzeným masem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 200 g Cibule
  • 1000 g Kančí maso
  • 100 g Křen
  • 200 g Uzená vepřová krkovička
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 20 g Česnek
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Kapie
  • 2 g Jalovec
  • 30 g Pažitka
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno červené
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1726 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 827.2 mg
  • Vláknina 10660.3 mg
  • Vitamín A 10660.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.

Komentáře k receptu