Kančí guláš s uzeným masem a žampiony
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 200 g Cibule
- 1000 g Kančí maso
- 100 g Křen
- 200 g Uzená vepřová krkovička
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Kmín celý
- 20 g Česnek
- 200 g Žampiony čerstvé
- 120 g Sádlo škvařené
- 2 g Bobkový list
- 50 g Strouhanka
- 100 g Kapie
- 2 g Jalovec
- 30 g Pažitka
- 20 g Paprika mletá sladká
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 80 g Protlak rajčatový
- 100 ml Víno červené
- 1000 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1726 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 827.2 mg
- Vláknina 10660.3 mg
- Vitamín A 10660.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na kostky, prorostlejší uzené maso rozkrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky, křen nastrouháme a kapii pokrájíme na proužky. Česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme obě masa, osmažíme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme, ochutíme česnekem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem a dusíme téměř do měkka. Nyní guláš ochutíme červeným vínem, rumem, přidáme žampiony, kapii, zahustíme strouhankou a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem, posypeme pažitkou, křenem, podáváme.