Dietní toustový chléb z domácí pekárny

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Mléko odtučněné
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 88.4 mg
  • Vláknina 213.3 mg
  • Vitamín A 213.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vlažnou vodu a mléko, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj nasypeme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme rychlý program a světlou kůrku, stiskneme Start.

  • 3

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu zcela vychladnout.

Komentáře k receptu