Obložené chlebíčky s lososem z pumprniklu
Suroviny
- 400 g Chléb samožitný
- 100 g Losos ve vlastní šťávě
- 100 g Sýr Lučina - termizovaný
- 200 g Klobása Chorizo
- 40 g Česnekové máslo
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 40 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 154.9 mg
- Vláknina 762 mg
- Vitamín A 762 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z plátků samožitného tmavého chleba formičkou vykrojíme malé kulaté chlebíčky (24 kousků) o průměru přibližně 6 cm. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Žlutou papriku a malou chilli papričku omyjeme, papriky rozpůlíme, zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, dáme je do mísy a promícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou. Suchou klobásu nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme petrželku kudrnku, lístky otrháme a odložíme na ozdobu. Plátky uzeného lososa (ve vlastní šťávě nebo v oleji) nakrájíme na proužky.
-
2
V misce vymícháme sýr Lučinu s rozetřeným česnekem. Přidáme lžíci majonézy, dochutíme solí a krém vyšleháme.
-
3
Plátky chlebíčků rozdělíme na dvě části. První část potřeme česnekovým máslem, pokryjeme je kolečky klobásy a ozdobíme proužky papriky s chilli papričkou a nakrájenou cibulkou.
-
4
Druhou část chlebíčků namažeme vyšlehaným krémem, poklademe na ně plátky lososa a ozdobíme proužky cibulky a petrželky.
-
5
Chlebíčky upravíme na mísu a podáváme.