Tournedos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 252.6 mg
  • Draslík 520.2 mg
  • Vláknina 415.8 mg
  • Vitamín A 415.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

  • 3

    Sádlo z pánve odlijeme na jinou pánev a na něm opečeme krajíčky chleba.

  • 4

    Na hotové opečené krajíčky položíme tournedos, na které můžeme dát sázená vejce, nebo vyšší plátek grilovaného rajčete. Posypeme nasekanou petrželovou natí a česnekem.

Komentáře k receptu