Vafle s kuřecím masem a pórkem
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 400 g Kuřecí maso vařené
- 60 g Pórek
- 30 g Kopr čerstvý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kari koření
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 dl Mléko polotučné
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 dl Omáčka rajčatová
- 0.17 polévková lžíce Olej dýňový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 38 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 629.1 mg
- Vláknina 9515.8 mg
- Vitamín A 9515.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 11.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava masa: Maso nakrájíme na nudličky, bez kůže, do pánve nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme připravené maso, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku a opékáme 5 minut, přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený pórek a dusíme ještě 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a maso udržujeme teplé k dalšímu použití.
-
2
Těsto: Hladkou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vejce, přilijeme mléko, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, kari kořením, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 5 minut odpočinout.
-
3
Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a vafli opékáme dozlatova. Pečeme až do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé.
-
4
Vafle rozdělíme na talíře, na každou položíme připravené maso, posypeme nasekaným koprem a ihned podáváme.