Vafle s kuřecím masem a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 60 g Pórek
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Omáčka rajčatová
  • 0.17 polévková lžíce Olej dýňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 629.1 mg
  • Vláknina 9515.8 mg
  • Vitamín A 9515.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 11.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava masa: Maso nakrájíme na nudličky, bez kůže, do pánve nalijeme olej, rozpálíme a přisypeme připravené maso, na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku a opékáme 5 minut, přidáme rajčatovou omáčku, nakrájený pórek a dusíme ještě 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem, stáhneme z ohně a maso udržujeme teplé k dalšímu použití.

  • 2

    Těsto: Hladkou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné kuchyňské nádoby, přidáme vejce, přilijeme mléko, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, kari kořením, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 5 minut odpočinout.

  • 3

    Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme na ni dostatečné množství těsta a vafli opékáme dozlatova. Pečeme až do skončení těsta, opečené vafle udržujeme teplé.

  • 4

    Vafle rozdělíme na talíře, na každou položíme připravené maso, posypeme nasekaným koprem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu