Polévka s krutonky hrášková

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 5 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 343.5 mg
  • Vláknina 13362.8 mg
  • Vitamín A 13362.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině másla osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek a 10 minut provaříme.

  • 2

    Na druhé polovině másla mezitím opečeme krutony z toustového chleba.

  • 3

    Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, přidáme muškátový květ, sůl, pepř a procedíme přes cedník.

  • 4

    Podáváme s upečenými krutony.

Komentáře k receptu